A więc:
Ryba w papirusie:
Filet ryby (ja miałam mirunę)
Papirus
Dwa składniki? Tak dwa, bo nie potrzebujecie już soli ani innych przypraw, wszystko co potrzeba jest w płatkach. Rybę myję, porcjuję i osuszam. Układam na jednej stronie papirusa, drugą przykrywam. I praktycznie gotowe. Smarzyć kilka minut na każdej stronie, nie długo i sprawdzać czy już wystarczy. Gdy to już układamy na talerzu. Ja podałam z pieczonymi ziemniakami i surówka z kapusty i marchewki. Ryba pachnie ziołami prowansalskimi jest miękka i naprawdę dobra.
Ten "Pomysł na" do ryby nadaje się idealnie jeśli chcemy mieć miłą odmianę:)
Pomysł już wypróbowałam ale z kurczakiem, z rybą zrobię na pewno bo apetycznie wygląda:)zapraszam do siebie na krewetki
OdpowiedzUsuńTeż potem próbowałam kurczaka, ale jednak jestem za rybą :)
Usuń